Vellykket tur til Mandal

Mandalsfestivalen ble arrangert helgen 13. - 15. september 2013. Bybildet i Mandal var denne helgen  preget av korpsmusikk og uniformerte musikanter i gatene. Det har gått fire år siden sist Mandalsfestivalen ble avholdt, men den ble i år avholdt for 15. gang siden dens oppstart i 1981. Selv om det var betraktelig færre musikanter å se i Mandals gater denne festivalen i forhold til andre år, var det svært lite å utsette på stemningen.

Fra Kragerø musikkorps dro 25 mer eller mindre spillende deltakere, spente ned til sørlandsbyen som vi hadde besøkt så mange ganger tidligere. Det var ti år siden forrige gang vi deltok på festivalen, og forventningene var store.

Det var nok ikke alle som hadde skjønt det, men vi forsto etterhvert, at dette ble en annerledes festival enn tidligere. På sitt beste har festivaklen i Mandal trukket til seg bortimot tusen deltakere. I år var det kun påmeldt seks korps, og da ett meldte avbud, var det totalt nitti musikanter på festivalen dette året.

Det ble selvsagt ingen nedtur på grunn av festivalens størrelse - tvert imot!. Ølfestival/Bayersk aften gjorde til at stemningen ble høy, og det så ut til at alle koste seg skikkelig. Det var satt opp et stort telt for anledningensom  - midt i sentrum! Med lokal underholdning og servering (både vått og tørt), passet dette oss midt i blinken.

Innmarsjen lørdag ble desverre avlyt grunnet dårlig vær. Det pøsregnet det mete av dagen, men det satte inge stopper for stemningen. Selv om det ikke ble noen feles innmars, dro vi til, og marsjerte fra hotellet og ned til teltet, med en tamburmajor som ikke visste veien foran, og med nye flotte regnkapper. Tror nok vi overrasket noen med dette "stuntet".

Lørdagskvelden ble avsluttet med nydelig festmiddag og ytterligere fest og moro i teltet.

Søndag slo værgudene til, og det ble sol. Det ble en flott innmarsj av de deltagende korpsene; en innmarsj som avsluttet på et lite torv i sentrum. Det ble et hyggelig punktum for festivalen.

med forbehold om skrivefeil; Bente Elise