For medlemmer

Korpsledernes roller:

Noen enkle tegn/regler for Kragerø musikkorps:

Oppstilling/marsjering/stopp - Bente

Spilling/marsjer/rekkefølge - Leif

Tegn tamburmajor - følgende grunnregler gjelder:

Oppstilling: Tamburmajoren blåser i fløyta, og strekker staven opp på tvers med en hånd – mot korpset.
Start: Er kulen opp begynner marsjeringen med oppslag og deretter spilling. Er spissen opp begynner marsjeringen med to slag og så vanlig trommemarsj.
Dersom tamburmajor under marsjering setter staven på tvers framfor seg, er dette signal til første rad om å stoppe med fortsatt marsjering på stedet. Dette foretas kun ved forventet kort stans og korpset fortsetter på stedet marsj inntil tamburmajor enten starter ny frammarsj eller stopper korpset.
Stopper korpset: Tamburmajor setter staven på tvers og snur seg mot korpset. Korpset stopper, men spiller ut marsjen, evt. ferdig trommemarsj.
I svinger og kryss, tar tamburmajoren staven opp på tvers, og kula ut i yttersving for å vise svingretning.
Vær obs ved blåsing i fløyta; noe skjer; oppstilling, oppslag, stopp.